Kana getuigt: Werd lastiggevallen door makelaars op sociale media

Kana getuigt: "Werd lastiggevallen door makelaars op sociale media"

Gepubliceerd: zondag 26 januari 2020 om 11:25zo 26-01-2020 om 11:25

Marco Kana wist dit seizoen te ontbolsteren bij Anderlecht. De jonge verdediger kwam echter ook in aanraking met de mindere kant van het voetbal naast het veld.

Sinds zijn jeugd speelt de 17-jarige al voor Anderlecht, enkele makelaars hadden echter andere plannen voor de jongeling. "Ik werd lastiggevallen op sociale netwerken door makelaars. Andere wisten mijn telefoonnummer via via te bemachtigen en zeiden dan dat ze daartoe gemachtigd waren door de club", getuigt Kana aan RTBF.

De jonge Kana liet het echter niet aan zijn hart komen en liet zich niet beïnvloeden, makkelijk was het echter niet. "Je moet toch mentaal sterk zijn op zo een momenten. Ik heb alles aan mijn vader doorgegeven zodat ik me er zelf niet op moet concentreren."

Voor de buitenwereld is het leven van een jonge profvoetballer dan ook één en al rozenschijn. Kana wil niet klagen maar haalt ook aan dat het niet altijd even makkelijk is. "Ik begrijp dat mensen verbijsterd zijn wanneer ze bijvoorbeeld die bedragen horen. Het kan je heel snel gek maken als je op korte tijd meer verdient dan je ouders samen op een heel jaar", vertelt Kana. De jonge verdediger gedraagt zich echter als een modelprof. "Ik maak al van af jonge leeftijd offers om deze droom te kunnen beleven. Ik ga nooit uit, let op mijn dieet, en heb geen vriendin. Ik concentreer me op het voetbal en mijn studies."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws