Wolf over de Belgische competitie: Er zijn te weinig supporters

Wolf over de Belgische competitie: "Er zijn te weinig supporters"

26-01-2020 10:19
11

Hannes Wolf staat sinds november vorig jaar aan het roer van de hoofdmacht van KRC Genk. Met ondertussen al een rits wedstrijden in de Jupiler Pro League achter de kiezen, schijnt Wolf zijn licht over onze vaderlandse competitie.

Wolf leerde de kneepjes van het trainersvak kennen in de tweede Bundesliga, een competitie die hij lager inschat dan de Belgische hoofdklasse. "De individuele kwaliteiten hier neigen meer naar de Bundesliga dan naar de tweede Bundesliga", vertelt Wolf aan De Standaard.

Uiteraard zijn er wel grote verschillen tussen de competities. "Fysiek is het hier top, tactisch is het pragmatisch. Met negen achter de bal loeren en dan teren op standaardsituaties, in de Bundesliga kan je zo niet spelen", duidt Wolf een verschil aan.

Een ander groot verschil met Duitsland zijn de supporters, in België zijn er vaak heel wat lege zitjes te zien in de stadions. "Deze competitie verdient meer bezoekers, er zijn er te weinig in de stadions vind ik. Ook hier in Genk moeten we er voor zorgen dat de mensen graag komen en het stadion zich goed vult", aldus Wolf.