Cercle-voorzitter rook onraad: Club hamerde daar opvallend hard op

Cercle-voorzitter rook onraad: "Club hamerde daar opvallend hard op"

Gepubliceerd: zondag 26 januari 2020 om 08:00zo 26-01-2020 om 08:00

Cercle Brugge heeft een nieuwe voorzitter: Vincent Goemaere moet de vereniging de komende jaren leiden. In De Zondag spreekt hij onder meer over het stadiondossier van Cercle en stadsgenoot Club Brugge.

"Vooreerst: we zijn er altijd van uitgegaan dat we in een gerenoveerd Jan Breydel zouden kunnen blijven", vertelt Goemaere daarover. "Plots lag twee weken geleden onverwacht dat nieuwe voorstel op tafel. Al moet ik zeggen dat ik afgelopen jaar voelde dat er iets op til was, toen in de bestuurscommissie van Jan Breydel de overeenkomst die ten einde liep op 31 december 2019 maar voor drie jaar mocht verlengd worden in plaats van voor zes jaar. Club hamerde daar opvallend hard op."

Club Brugge gaat dus een nieuw stadion bouwen, wat voor problemen zorgt bij Cercle. "Wij dreigden de dupe te worden van het feit dat Club de afgelopen 13 jaar geen oplossing vond. We hadden het al maanden voordien zélf voorgesteld: Club in een nieuw stadion op Jan Breydel en geef ons dan een nieuw, gezellig multifunctioneel stadion van 10 á 12.000 toeschouwers te huur aan de stadsrand. Waarop burgemeester Dirk De fauw ons in november ook een plan voorlegde."

Met dat plan ging Cercle evenwel niet akkoord. "Een aantal details klopte niet voor ons, in december volgde een meer uitgewerkt voorstel. Waarmee we nog niet akkoord konden gaan. En plots moeten we naar een tot op heden nog patattenveld waar alles opnieuw geïnstalleerd moet worden? Een nieuw stadion, jeugdcomplex en oefencentrum... Kostprijs zo'n 50 miljoen euro? AS Monaco is in een sportief verhaal gestapt, niet om te investeren in stenen. Maar ok, na een nieuw onderhoud met de stad blijven we positief en bekijken we het hele dossier."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws