Walem pakt zijn koffers bij jonge Duivels: Heb gesproken met Martinez

Walem pakt zijn koffers bij jonge Duivels: "Heb gesproken met Martinez"

Gepubliceerd: zondag 26 januari 2020 om 07:45zo 26-01-2020 om 07:45

Johan Walem is niet langer coach van de Belgische beloften. Hij gaat namelijk aan de slag als bondscoach bij Cyprus. Een moeilijke beslissing, zo geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws

De jonge Duivels staan aan de leiding in hun EK-voorronde, maar moeten nu een nieuwe coach zoeken. "We waren inderdaad zeer goed bezig. Het was dus geen eenvoudige beslissing om de ploeg te verlaten. Ik werkte ook graag met de U21, maar het was moeilijk om neen te zeggen tegen Cyprus."

Walem wilde Cyprus absoluut niet weigeren. "Ze toonden eerst en vooral veel interesse. En dit is voor mij een heel mooie opportuniteit om mezelf te verbeteren. De Belgische voetbalbond weet dat ik ook iemand ben die altijd wil groeien. Dit is een kans die ik moet grijpen. Ik heb er zin in. Het wordt een leuke uitdaging.”

Bondscoach Roberto Martinez werd vooraf wel ingelicht. "Ik sprak erover met Roberto Martínez en we zaten snel op dezelfde golflengte. Als je de kans krijgt om jezelf te verbeteren, dan moet je de moed hebben om de stap te zetten. Ik heb trouwens een zeer goede relatie met Martínez. Het klikte vanaf het eerste moment. ’t Was eenvoudig werken met hem. We hadden niet veel woorden nodig. En als hij een bericht stuurde, was dat altijd met heel veel respect."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Standard en Charleroi hebben het spannend gemaakt, maar ze stoten alletwee door in de Europa League na verlengingen! #Charleroi #Standard #Vanheusden #Avenatti #Dessoleil #EuropaLeague #EUL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws