Voetbalwereld rouwt om Rensenbrink: Dé grote attractie bij Anderlecht

Voetbalwereld rouwt om Rensenbrink: "Dé grote attractie bij Anderlecht"

Gepubliceerd: zondag 26 januari 2020 om 07:15zo 26-01-2020 om 07:15

Rob Rensenbrink is zaterdag op 72-jarige leeftijd overleden. Hij leed al een tijdje aan de spierziekte ALS. Peter Vandenbempt weet dat Anderlecht hiermee een icoon verliest.

"Het is allesbehalve overdreven te zeggen dat Rensenbrink een icoon van Anderlecht was", stelt Vandenbempt op Sporza. "Hij heeft in zijn carrière wel even voor Club Brugge gevoetbald, maar tussen 1971 en 1980 was hij de grote attractie van Anderlecht. Met zijn typische slepende beweging. De slangenmens werd hij genoemd. Hij was een geweldige dribbelaar."

Rensenbrink heeft Anderlecht veel mooie momenten bezorgd. "Hij had een fijne techniek, maakte doelpunten, is ook topschutter geweest, heeft de Gouden Schoen gewonnen en stond er altijd op grote momenten. Hij ging niet altijd graag in Beringen voetballen op een mistige zaterdagavond, maar op de grote momenten leverde hij altijd af. En dat was in een tijd dat Anderlecht, en bij uitbreiding andere Belgische clubs, Europese top waren."

Vandenbempt herinnert Rensenbrink ook als een warme man. "De hele paars-witte familie zal in diepe rouw zijn. Ik heb hem de voorbije jaren op enkele evenementen kunnen interviewen en het was ook een heel zachte, lieve man. Iemand die alleen maar wilde vissen. Dat was zijn grote hobby. Dat is het beste beeld dat je van hem kan schetsen. Iemand die bescheiden was en geen grote praat te ontlokken viel. Hij heeft ook nooit een trainercarrière geambieerd of zich opgedrongen als analist. Daarvoor was hij te bescheiden en misschien te timide."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Standard en Charleroi hebben het spannend gemaakt, maar ze stoten alletwee door in de Europa League na verlengingen! #Charleroi #Standard #Vanheusden #Avenatti #Dessoleil #EuropaLeague #EUL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws