Anderlecht en Club Brugge nemen afscheid van Rensenbrink: 'Een icoon'

Anderlecht en Club Brugge nemen afscheid van Rensenbrink: 'Een icoon'

Gepubliceerd: zaterdag 25 januari 2020 om 23:01za 25-01-2020 om 23:01

De voetbalwereld heeft deze week een grote naam verloren. Rob Rensenbrink overleed vrijdag op 72-jarige leeftijd. Droevig nieuws voor onder andere Club Brugge en RSC Anderlecht.

De Nederlander speelde voor beide clubs, maar blonk vooral uit bij Anderlecht. Hij werd er op negen seizoenen tijd een clubicoon. 'De directie, de spelers en de medewerkers van RSC Anderlecht wensen alle sterkte toe aan zijn echtgenote Corrie en hun naasten. Zijn overlijden is een zware slag voor wie van RSC Anderlecht houdt', reageert Anderlecht op de website.

'Rob Rensenbrink is een absoluut clubicoon. De "slangenmens" is de mooiste linksvoor uit de geschiedenis van RSCA en hij was een van de architecten van de eerste belangrijke Europese successen van de club', klinkt het.

'Zijn onnavolgbare techniek, zijn sierlijkheid en zijn neus voor doelpunten hebben de supporters van Sporting Anderlecht en alle voetballiefhebbers ter wereld jarenlang in vervoering gebracht. We zijn erg trots dat hij onze kleuren negen mooie seizoenen gedragen heeft', aldus Anderlecht.

'Rob en zijn echtgenote waren graag geziene gasten in Anderlecht. Zij maken voor eeuwig deel uit van de paars witte familie." Dank voor alles Robbie! We zullen je nooit vergeten.'

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws