KAA Gent zet achterstand tegen KRC Genk nog om in knappe overwinning

KAA Gent zet achterstand tegen KRC Genk nog om in knappe overwinning

Gepubliceerd: zaterdag 25 januari 2020 om 22:21za 25-01-2020 om 22:21

Laatste update: zaterdag 25 januari 2020 om 22:26za 25-01-2020 om 22:26

KAA Gent heeft zijn status als titelkandidaat nog maar eens in de verf gezet. In eigen huis kwam het op achterstand tegen KRC Genk, maar wist het die na een knappe prestatie nog om te buigen in winst: 4-1.

KAA Gent was baas in het eerste kwartier van de partij met het meeste balbezit en ook de meeste (kleine) kansen. Gaetan Coucke leek op weg naar een drukke avond, Thomas Kaminski werd aanvankelijk niet bereikt.

De doelman van Gent was we de eerste die zich moest omdraaien. Theo Bongonda profiteerde na een gelukkige deviatie en zorgde voor het openingsdoelpunt in de partij. Het gaf de Genkse burger ook moed. De Limburgers kwamen er steeds beter uit en leken klaar om er een winnende partij van te maken.

KAA Gent gaf zich echter niet zomaar gewonnen en wist via onder andere Sven Kums en Laurent Depoitre nog bijna te scoren. Sven Kums kon nog op een fenomenale manier scoren, maar zag zijn doelpunt afgekeurd worden.

De Buffalo's bleven vol voor dat doelpunt gaan, met succes. Net voor de rust was het dan toch raak voor Gent, dat met een verdiende treffer kon gaan rusten.

Na de pauze was het vooral Gent dat de klok sloeg en op zoek ging naar de doelpunt. Genk hoopte vooral te kunnen overleven en af en toe tegen te prikken via de snelle flanken.

Het was uiteindelijk Roman Bezus die met een knap schot zijn ploeg op voorsprong bracht. Een logische en verdiende voorsprong na het overwicht van Gent. De 3-1 volgde later nog, maar Jonathan David zag zijn doelpunt terecht afgekeurd worden vanwege hands.

Genk maakte na het doelpunt van Gent weer een vuist en bleef op zoek naar die gelijkmaker. Het moest wel opletten voor Gent, dat probeerde te profiteren van de gekregen ruimte. Dat deed het ook in een absolute slot. Na een knappe sologoal van Vadis Odjidja stond het 3-1. Het bleek uiteindelijk nog een feestavond te worden, want ook nieuwe aanwinst Niangbo scoorde: 4-1 de eindstand.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws