Mulder neemt afscheid van vriend Rensenbrink: Een groot mens

Mulder neemt afscheid van vriend Rensenbrink: "Een groot mens"

Gepubliceerd: zaterdag 25 januari 2020 om 22:01za 25-01-2020 om 22:01

De voetbalwereld heeft vrijdagnacht afscheid moeten nemen van Robbie Rensenbrink, die jaren actief was in ons land. De Nederlander overleed op 72-jarige leeftijd. Een groot verlies, ook voor Jan Mulder.

"Ik zou vanmiddag nog naar hem toegaan", gaf Mulder aan bij Play Sports. "Ik had vrijdag nog met zijn vrouw gebeld om te zeggen dat ik zou komen. Ze vertelde me dat het weinig zin had, omdat hij in een coma was gevallen. Hij at niet meer, die spieren werden minder", gaf Mulder aan.

De analist had enkel maar lovende woorden voor de voetballer én mens Rensenbrink. "Hij was zo'n schitterende voetballer. Ik zie het nog steeds voor me, die schitterende slaloms van hem", herinnert Mulder zich. "Rensenbrink was een linksbuiten, sierlijk, maar ook bijzonder efficiënt. Robbie was echt een 'moment' in de geschiedenis van het Belgisch voetbal", aldus Mulder.

Mulder verliest ook een vriend van hem. "Rensenbrink was ook een zeer bescheiden mens. Hem omhelsen na een doelpunt lukte zelfs niet", lachte Mulder. "Zelfs in al zijn ellende was hij nog steeds vrolijk. Hij had het zo moeilijk, maar liet dat niet merken. Echt een bijzonder groot mens."

Jeugdidool
Hein Vanhaezebrouck zag zo ook één van zijn jeugdidolen overlijden. "Hij was een grote held in mijn jeugdjaren. Voor mij was hij één van de beste voetballers in de geschiedenis van het Belgisch voetbal", aldus Vanhaezebrouck.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws