Voetbalwereld neemt afscheid van 'slangenmens' Rensenbrink (72)

Voetbalwereld neemt afscheid van 'slangenmens' Rensenbrink (72)

25-01-2020 21:06 Laatste update: 21:17
21

De legendarische ex-voetballer Rob Rensenbrink is vrijdagavond op 72-jarige leeftijd overleden. De ex-speler van onder andere Club Brugge en RSC Anderlecht leed jaren aan de spierziekte PSMA.

Dat maakte onder andere Karl Vannieuwkerke bekend. Rensenbrink overleed op 72-jarige leeftijd na een lange strijd tegen de spierziekte PSMA. Rensenbrink begon in 1969 aan zijn carrière op onze velden. Club Brugge haalde hem toen weg bij AFC DWS. De Nederlander maakte er meteen indruk en won met Club Brugge de Beker van België.

De sierlijke aanvaller kreeg er de bijnaam "Slangenmens" na een Europese partij tegen Ujpest, waarin hij drie schitterende doelpunten maakte. Na twee knappe seizoenen bij Club Brugge trok hij richting aartsrivaal RSC Anderlecht.

Anderlecht-jaren
Bij Anderlecht speelde hij uiteindelijk van 1971 tot 1980. Hij werd tijdens die periode één van de iconen en speelde maar liefst 262 wedstrijden voor paars-wit, met 143 gescoorde doelpunten als resultaat. Hij won ook twee keer de titel, vier keer de Beker van België, twee keer de UEFA Winners Cup en twee keer de UEFA Super Cup met Anderlecht.

In 1980 verliet hij Anderlecht voor een avontuur in Noord-Amerika, bij Portland Timbers. Daar bleef hij maar één seizoen alvorens in 1982 uiteindelijk zijn carrière af te sluiten bij Toulouse. Rensenbrink kwam ook 46 keer uit voor Nederland, waarin hij veertien keer kon scoren.