OFFICIEEL: Claudemir (ex-Club Brugge) vervolgt zijn loopbaan bij Turkse koploper

OFFICIEEL: Claudemir (ex-Club Brugge) vervolgt zijn loopbaan bij Turkse koploper

25-01-2020 15:43
1

Op zijn 31e gaat Claudemir Domingues de Souza, kortweg Claudemir, proberen om de Turkse titel binnen te halen. De ex-speler van Club Brugge maakt namelijk per direct de overstap van Sporting Braga naar Sivasspor.

Claudemir voetbalde tussen 2014 en 2017 bij Club en maakte de laatste jaren het mooie weer in Braga. Tot vorig seizoen had hij daar een vaste basisplek, maar deze jaargang kwam de Braziliaan amper vijf keer aan de bak in de Portugese competitie. Tijd om andere oorden op te zoeken, moet Claudemir gedacht hebben. Hij zette zijn handtekening onder een contract voor 1,5 jaar bij Sivasspor.

Sivasspor is de verrassende koploper in de Turkse Süper Lig, waar de grote ploegen als Fenerbahçe, Galatasaray en Besiktas behoorlijk falen. Na achttien speeldagen telt Sivasspor 40 punten. De komende maanden krijgen de Turken dus hulp van Claudemir om de landstitel te veroveren. Na passages in Brazilië, Nederland, Denemarken, België, Saudi-Arabië en Portugal wordt Turkije al weer het zevende voetballand van de middenvelder.