Pure targetspits of doelpuntenmaker, dat hoeft niet in het systeem van Clement

"Pure targetspits of doelpuntenmaker, dat hoeft niet in het systeem van Clement"

Gepubliceerd: zaterdag 25 januari 2020 om 14:12za 25-01-2020 om 14:12

Club Brugge gaat de slotweek van de wintermercato in zonder nieuwe diepe spits. Nochtans heeft de koploper uit de Jupiler Pro League dat profiel vooropgesteld als versterking in januari. Ondanks interesse in Christian Benteke en gesprekken rond Adolfo Gaich kwam er voorlopig nog niets uit de bus. Voor Tom De Sutter hoeft dat ook niet.

"Een spits bijhalen voor de rest van het seizoen is niet aan de orde", beweert de oud-aanvaller van Club met klem bij Het Laatste Nieuws. "Ze hebben er genoeg voor handen, die logischerwijs op het ene moment beter presteren dan op het andere. Club heeft niet de pure targetspits of doelpuntenmaker lopen, maar dat hoeft niet per se in het systeem van Clement. Hij houdt van veel beweging en diepgang", weet De Sutter.

"Tau, Dennis, Okereke... Zij laten Vanaken en Vormer doelpunten maken – die hebben wel scorend vermogen", aldus De Sutter. "En zelf pikken ze af en toe hun goaltje mee. Club zal in de competitie niet meer in de problemen komen, al verwacht ik nu wel een terugval. Omdat ze zullen pieken richting de Play-Offs."

Nadelen
En wat dan met de clash tegen Manchester United? Kan Club Brugge dan geen goeie spits gebruiken? "In de Europa League wordt het sowieso heel moeilijk om door te gaan", ziet De Sutter het somber in. "Een spits bijhalen, kan bovendien ook voor wrevel zorgen. Raakt een Zuid-Amerikaan wel tijdig ingepast? Vraag is of die meteen zou renderen – wintertransfers zijn immers altijd moeilijk."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Club Brugge kan best een nieuwe spits halen

(142 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws