Standard levensgevaarlijk in slotfase: bijna helft van punten gepakt na minuut 80

25-01-2020 13:33
4

Standard Luik ontsnapte vrijdagavond nog maar eens door het kleinste gaatje. Thuis tegen KV Oostende stond het na een uur 0-1 in het krijt, maar in de laatste tien minuten gingen de Rouches nog op en over de kustploeg. Geen toeval!

Standard is zonder enige twijfel dé ploeg van de slotfase in de Jupiler Pro League. In totaal verzekerden de Luikenaars zich al van achttien (!) extra punten dankzij doelpunten in minuut 80 of later. Mergim Vojvoda en Konstantinos Laifis, doelpuntenmakers tegen Oostende, zijn dus lang niet de eersten die dat kunstje geflikt hebben.

Oostende (T): Vojvoda ('80) en Laifis ('88) voor 2-1

Die late doelpunten leggen Standard absoluut geen windeieren. Integendeel, de slotminuten leverden de troepen van Michel Preud'homme dus al 18 punten op een totaal van 38 op, met andere woorden bijna de helft van hun punten. Als we die late goals zouden wegstrepen, zou Standard pas dertiende in het klassement staan, op gelijke hoogte van KAS Eupen en Waasland Beveren ...

Overigens is de slotfase nu ook niet altijd winstgevend voor de Rouches. Vlak voor Nieuwjaar leek de tendens zich zelfs om te buigen. Toen gaf het in de slotminuten twee keer een gelijkspel uit handen, op bezoek bij Waasland-Beveren (2-1) en thuis tegen KAA Gent (0-1).