Update: 'Spanjaard landt in Londen, Arsenal heeft verdediger snel helemaal beet'

Update: 'Spanjaard landt in Londen, Arsenal heeft verdediger snel helemaal beet'

Gepubliceerd: zaterdag 25 januari 2020 om 13:18za 25-01-2020 om 13:18

Laatste update: zaterdag 25 januari 2020 om 13:43za 25-01-2020 om 13:43

Verdediger Pablo Marí maakt de overstap naar Arsenal, zo verzekeren diverse Braziliaanse en Engelse media. De 26-jarige Spanjaard komt over van Flamengo en is al onderweg naar Londen voor de medische keuring.

Onder meer ESPN meldt dat Marí reeds afscheid nam van zijn ploeggenoten in het Maracanã en op het vliegtuig is gestapt. The Gunners betalen naar verluidt negen miljoen euro om zijn tot medio 2022 lopende contract bij Flamengo af te kopen. Hij moet manager Mikel Arteta meer defensieve opties geven nu Calum Chambers de rest van het seizoen is uitgeschakeld.

Marí moet de concurrentie aangaan met Shkodran Mustafi, David Luiz en Sokratis Papastathopoulos. De Spaanse mandekker speelt sinds afgelopen zomer voor de Braziliaanse topclub en had een belangrijk aandeel in de landstitel en de winst van de Copa Libertadores. Ook stond hij met Flamengo in de finale van het WK voor clubs, die werd verloren van Liverpool.

Marí is geen onbekende in Engeland. Hij was tussen 2016 en 2019 actief voor Manchester City. De Premier League-grootmacht verhuurde hem onder meer aan Girona, Deportivo La Coruña en NAC Breda.

Update: De transfer van Marí naar Arsenal nadert zijn voltooiing. De Spanjaard is geland in Londen, waar hij medisch gekeurd zal worden. Op de vraag van een omstander of hij 'excited' is om naar Arsenal te gaan, reageert hij bevestigend.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws