In Barcelona praten en discussiëren de mensen iedere dag over de club

"In Barcelona praten en discussiëren de mensen iedere dag over de club"

Gepubliceerd: zaterdag 25 januari 2020 om 13:01za 25-01-2020 om 13:01

Zomeraanwinst Frenkie de Jong geniet bij FC Barcelona. De middenvelder laat in een exclusief interview weten onder de indruk te zijn van de club en analyseert zijn eerste periode in Camp Nou.

Hoewel De Jong zich razendsnel in de basis speelde bij de Catalaanse grootmacht is de Nederlander kritisch op zijn eigen presteren. "Ik zou mezelf een zesje geven op dit moment, misschien een 6,5. Ik heb veel gespeeld, maar ik weet dat ik nog veel beter kan", aldus De Jong tegenover het Spaanse Sport.

Na zijn overstap van Ajax veranderde er veel voor De Jong, maar spijt van de grote overstap heeft hij nooit gehad. "Het was mijn droom als kind om voor deze club te spelen. Ik speel samen met legendes in het voetbal en ik leer ontzettend veel. Ik speel bij de beste club van de wereld in een mooie stad."

Op de vraag of hij zichzelf uit ziet groeien tot legende bij Barcelona reageert De Jong bescheiden. "Dat is niet iets dat ik kan zeggen, maar ik probeer mijn best te doen en een aantal prachtige jaren in Barcelona door te brengen. Ik concentreer me nu op hard trainen en het beste van mezelf geven. Hopelijk word ik dan herinnerd, misschien niet als een legende maar wel als een goede speler."

De Jong keek zijn ogen uit in Camp Nou en verbaast zich nog altijd over de grote impact die de club heeft in de stad. "Ajax werd ook door veel mensen bekeken en gevolgd, maar in Barcelona praten en discussiëren de mensen iedere dag over de club."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws