Preud’homme na KV Oostende: “Thuis slikken we altijd een wereldgoal”

Preud’homme na KV Oostende: “Thuis slikken we altijd een wereldgoal”

Gepubliceerd: zaterdag 25 januari 2020 om 10:19za 25-01-2020 om 10:19

Standard Luik kwam met de schrik vrij tegen KV Oostende en zette een 0-1 achterstand nog recht in een 2-1 overwinning op Sclessin. Na afloop reageerde coach Michel Preud’homme tegenover Sporza.

De jarige Preud’homme zag een moeilijke match. "We hadden niet de snelheid en de technische capaciteit om het blok van Oostende te ontwrichten: te veel slechte passes, voorzetten kwamen niet aan... Bovendien lag het veld er niet goed bij. Dat is misschien een uitleg, maar we hadden op sommige momenten toch beter moeten doen."

"Wij slikken bijna altijd een wereldgoal in onze thuismatchen, ook nu weer, dus we weten ondertussen dat we moeten pompen”, gaat Preud’homme verder. “En als je een ploeg tegen zijn doel duwt, weet je ook dat je efficiënt moet zijn vanuit de tweede lijn.”

Het waren de verdedigers die beslissend waren. “Het zijn nu twee verdedigers die de vrijheid hadden om te trappen. Onze aanvallers hadden die vrijheid niet. Eigenlijk is dit een logisch resultaat, maar het was niet gemakkelijk. Zo zie je dat elke ploeg het moeilijk heeft op dit ogenblik.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws