Van Persie verrast: Kompany vroeg me om naar Anderlecht te komen

Van Persie verrast: "Kompany vroeg me om naar Anderlecht te komen"

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 om 23:21vr 24-01-2020 om 23:21

Laatste update: vrijdag 24 januari 2020 om 23:33vr 24-01-2020 om 23:33

Vincent Kompany heeft sinds zijn terugkeer naar Anderlecht ook heel wat (ex-)spelers uit Engeland aangetrokken. Onder andere Samir Nasri en Philippe Sandler werden in huis gehaald. De speler-inspirator van Anderlecht dacht aan nog een opvallende naam... Robin van Persie.

Dat onthult de 36-jarige ex-voetballer bij Ziggo Sport. De twee kwamen elkaar nog tegen op 11 september van vorig jaar, tijdens de testimonial van Vincent Kompany. "Hij (Kompany) belde mij de volgende dag op. Hij was ervan overtuigd dat ik hem kon helpen bij Anderlecht. Ik zag het als een mooi compliment dat hij me benaderde, maar ik werd die ochtend wakker met pijn in mijn kuiten en wist dat ik er niet meer aan moest beginnen", aldus Van Persie.

Van Persie, die vorig jaar stopte met voetballen, denkt ook niet aan een terugkeer als voetballer. "Het is heerlijk om geen verplichtingen meer te hebben", klinkt het bij Van Persie, die ook analyticus is bij BT Sports. "Dat vind ik heerlijk om te doen."

"Ik vind het mooi om met liefde voor het spel te praten, maar ik ben ook niet bang om negatieve dingen te benoemen. Nee, ook niet als het over Arsenal en Manchester United gaat. Bij Feyenoord zou ik dat wel moeilijk vinden, omdat ik die jongens allemaal goed ken, maar daarom ben ik ook bewust in Engeland gaan werken", besluit Van Persie.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws