Standard komt na comeback met de schrik vrij tegen KV Oostende

24-01-2020 22:19
9

Standard heeft opnieuw de drie punten weten te pakken, al had het het niet makkelijk. In eigen huis raakte het in extremis toch voorbij KV Oostende. Het boog een achterstand om naar een 2-1 overwinning.

De openingsfase mocht gerust slordig genoemd worden, met twee ploegen die niet aan kansen kwamen. KVO was verrassend wel de ploeg die het gevaarlijkst voor de dag kwam, maar daar niet van kon profiteren met een doelpunt.

Standard bleef bijzonder slordig en raakte maar niet door het blok van Oostende, dat goed stond te verdedigen. Bij de rust stond het dan ook nog 0-0 en bleven niet alleen de spelers van Standard, maar ook de fans gefrustreerd achter na een saaie eerste helft.

De tweede helft leek meteen voor beterschap te gaan zorgen, met (kleine) kansen aan beide kanten. Het was vooral Standard dat goed uit de kleedkamer kwam, na een donderpreek van Michel Preud'homme?

Toch wist KV Oostende zich weer in de partij te knokken, met een subliem doelpunt tot gevolg. Jelle Bataille was tegenstander Nicolas Gavory te snel af en schoot de bal op schitterende wijze voorbij Arnaud Bodart. Een verrassing van KVO leek op komst. Helemaal niet naar de zin van Sclessin, dat vol achter de eigen ploeg ging staan.

Comeback
Het publiek schreeuwde de Rouches naar voren, die op zoek gingen naar die belangrijke gelijkmaker. Er kwam geen grote storm naar voren, maar een doelpunt viel er wel. Tien minuten voor tijd was het Mergim Vojvoda die de fans van Standard kon doen juichen.

Dat doelpunt zorgde ook voor het nodige vertrouwen bij Standard, dat niet genoeg had aan dat ene doelpunt. Het was pompen of verzuipen voor Oostende, en wist ook niet te overleven. Zoals de laatste maanden wel vaker het geval was kon Standard in de laatste minuten toch dat belangrijke doelpunt scoren. Een bijzonder ver afstandsschot van Laifis raakte voorbij doelman Ondoa, met de 2-1 eindstand tot gevolg.