Lokerse stadsbestuur stelt zich vragen: Niet bekend bij lokale autoriteiten

Lokerse stadsbestuur stelt zich vragen: "Niet bekend bij lokale autoriteiten"

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 om 20:54vr 24-01-2020 om 20:54

Sporting Lokeren staat er droevig voor in Eerste Klasse B, maar vrijdag hadden de Waaslanders nog eens heuglijk nieuws te melden. In China werd namelijk een overnemer gevonden. Bij het Lokerse stadsbestuur weet men echter niet meteen of men dat nieuws met open armen moet ontvangen.

Het stadsbestuur geeft toe dat het werd uitgenodigd op de gesprekken van Lokeren met de toen nog potentiële overnemer. "Uiteraard is hier op ingegaan: Sporting Lokeren is en blijft een belangrijk uithangbord voor onze stad, niet in het minst door de uitgebreide en gewaardeerde jeugdwerking", klinkt het bij monde van burgemeester Filip Anthuenis bij Het Laatste Nieuws.

"Het kennismakingsgesprek ging dan ook vooral over de jeugdopleiding en de mogelijkheden tot samenwerking met de Lokerse scholen. Op dat moment werden de investeringsprojecten of sponsoringdeals met het Chinese bedrijf Ke Hua Sports, dat niet bekend is bij de lokale autoriteiten, niet besproken", maakt Anthuenis zich sterk.

"We kijken uiteraard met veel interesse uit naar de concrete invulling van de vandaag aangekondigde samenwerking. Als stadsbestuur zullen wij in eerste instantie mee waken over de goede jeugdwerking en de uitstraling van Sporting Lokeren voor onze stad", besluit de burgervader.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Speelt Lokeren volgend seizoen nog profvoetbal?

(2109 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws