Lukaku breekt nieuwe lans tegen racisme: Zulke mensen uit het stadion houden

Lukaku breekt nieuwe lans tegen racisme: "Zulke mensen uit het stadion houden"

24-01-2020 20:20
3

Hoewel het Romelu Lukaku voor de wind gaat in de Serie A, heeft de topschutter van de Rode Duivels ook al mindere momenten gekend in de laars. Zo steekt het racisme, niet alleen tegen zijn persoon overigens, weer vaker de kop op. Lukaku wil dat de komende jaren indijken of zelfs uitroeien.

"Het voorbije jaar was een triest jaar voor de wereld in het algemeen. Er deden zich veel incidenten voor, in het bijzonder in het voetbal. Dit jaar moeten we beter doen en in actie schieten. We moeten de mensen opvoeden. Opvoeding is de sleutel tegen racisme", klinkt Lukaku wijs bij La Dernière Heure.

"Ik heb geluk gehad om naar school te mogen gaan en ik zat op een school met vijftig verschillende nationaliteiten", beschrijft Lukaku zijn jeugd. "Ik heb nooit iemand proberen discrimineren, dat had geen belang. Religie, ras, seksuele geaardheid ... Dat had geen belang voor mij. Als jij cool bent met mij, ben ik dat met jou. Die les zal ik meegeven aan mijn zoon."

Samenwerken
"Italië heeft een groot potentieel om de grootse competitie te zijn die ze vroeger was, maar dan moeten we samenwerken om zulke mensen uit het stadion te weren. We moeten allen het heft in handen nemen. Ik vind niet dat je die strijd tegen racisme moet overlaten aan de voetbalbonden", roept Lukaku zijn collega's op tot verantwoordelijkheid nemen.