Zien we Kompany nog op het volgende WK? Ik ga door tot 2022

Zien we Kompany nog op het volgende WK? "Ik ga door tot 2022"

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 om 19:02vr 24-01-2020 om 19:02

Na elf succesvolle jaren in Engeland, besloot Vincent Kompany afgelopen zomer om zijn carrière verder te zetten in ons land. Anderlecht wordt bijna zeker zijn laatste club, toch wil de Rode Duivel nog enkele jaren blijven voetballen.

Het contract van Kompany loopt tot 2022, door zijn dubbele rol als speler-manager was het niet helemaal duidelijk of hij ook effectief plannen had om tot 2022 op het veld te staan. In een interview met Het Nieuwsblad schept Kompany duidelijkheid.

"Ik heb nog een contract van 2,5 jaar als speler en ben van plan dat uit te doen", vertelt Kompany. "Ik amuseer me nog in het shirt van Anderlecht dus ik ga nog door tot 2022." Kompany weerlegt zo enkele geruchten dat hij na opnieuw een seizoen met blessures al aan een vervroegd voetbalpensioen dacht.

Als Kompany zijn woorden nakomt is het in theorie dus mogelijk dat het aankomende Europese kampioenschap niet zijn laatste tornooi wordt. In 2022 vindt namelijk het volgende WK plaats, door weersomstandigheden zal het tornooi wel pas in de winter van start gaan. Mocht Kompany deze ambitie nog koesteren zal hij dus enkele maanden extra fit moeten blijven na afloop van wat mogelijk zijn laatste seizoen als profvoetballer wordt.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Denk jij dat Kompany nog ambities heeft voor het WK2022?

(121 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws