“Wolf vertelt dat Hagi niet weg mag, maar ik weet niet of je dat mag geloven”

“Wolf vertelt dat Hagi niet weg mag, maar ik weet niet of je dat mag geloven”

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 om 18:10vr 24-01-2020 om 18:10

Laatste update: vrijdag 24 januari 2020 om 22:00vr 24-01-2020 om 22:00

KRC Genk won afgelopen zomer een prestigestrijd en haalde Ianis Hagi in huis. Een half jaar straalt de Roemeense groeibriljant niet meer. Hoe kijkt men in zijn geboorteland naar de situatie van Hagi? VoetbalPrimeur.be vroeg het aan Emanuel Roşu.

De Roemeense journalist volgt net zoals zijn landgenoten de verrichtingen van Hagi in ons land op de voet. "In Roemenië heeft Hagi een grote fanbase. Dat komt natuurlijk door zijn naam, maar ook door wat hij al liet zien. Hij is de hoop van het Roemeense voetbal. Dus als Hagi speelt of niet, is dat hier groot nieuws. Hij is een geweldige jongen met veel potentieel."

Ontgoochelde Roemenen
Hagi begon veelbelovend bij Genk. Hij scoorde bij zijn debuut. Nadien toonde hij ook zijn klasse in de Champions League tegen Napoli en waren er die befaamde strafschoppen tegen STVV. Ondertussen is Hagi naar het achterplan verdwenen. Een tweede buitenlands avontuur lijkt op een sisser uit te draaien. "Toen hij terugkeerde van Fiorentina kreeg Hagi bij Viitorul Constanța veel meer invloed. Hij werd ook belangrijker voor de club. Toen hij naar Genk vertrok, keek iedereen er naar uit dat hij het nu op een hoger niveau wel ging waarmaken."

Onder Hannes Wolf kwam Hagi de laatste weken evenwel nog amper aan spelen toe. Voor de match tegen KAA Gent liet Wolf Hagi zelfs uit zijn selectie. "De Roemeense fans en journalisten zijn ontgoocheld. We wilden echt dat hij het ging maken in het buitenland. Het talent is er. Voor mij is het een mysterie waarom het niet lukt om zijn trainer te overtuigen van zijn klasse."

Vader Hagi zwijgt in alle talen
Ondanks dat Ianis nog amper speelt, houdt vader Gheorghe Hagi zich voorlopig in. "Zijn vader wil het niet meer hebben over de situatie van zijn zoon. Toen hij niet speelde bij Fiorentina was hij ontgoocheld en sprak hij daar openlijk over. Maar nu doet hij geen enkele uitspraak meer over zijn zoon die niet speelt."

Nu Hagi niet speelt, lijkt Genk aan kapitaalsvernietiging te doen. De speler zelf wordt ook niet gelukkiger van de situatie. Dringt een transfer zich op? "Wolf heeft aan de bondscoach van Roemenië, Mirel Rădoi, laten weten dat Hagi deze winter niet mag vertrekken. Maar ik weet niet of je dat mag geloven. Het feit dat hij niet bij de eerste twintig spelers hoort, straalt niet veel vertrouwen van de trainer uit."

Daan Slingers
Hoofdredacteur VoetbalPrimeur.be

Poll

Denk je dat Hagi volgend seizoen nog voor Genk speelt?

(2184 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws