Niangbo kan bij Gent debuut maken: “Natuurlijk nog niet honderd procent”

Niangbo kan bij Gent debuut maken: “Natuurlijk nog niet honderd procent”

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 om 15:15vr 24-01-2020 om 15:15

Zaterdag ontvangt KAA Gent – KRC Genk. Terwijl bij de bezoekers Ianis Hagi de grot e afwezige is, kan bij de thuisploeg Anderson Niangbo zijn debuut maken in de Jupiler Pro League.

KAA Gent nam Niangbo over van RB Salzburg. Dit weekend zit hij in de selectie voor de match tegen de landskampioen. “Niangbo staat best al ver. Natuurlijk is hij nog niet 100% - zeker qua fitheid”, liet Jess Thorup zich uit over de Gentse aanwinst in Het Nieuwsblad.

Niangbo heeft nog werk. “Maar hij werkte deze week met Gino Caen ook nog enkele extra fysieke sessies af. Hij zal zeker bij de selectie zitten en ik ben ook heel blij met wat ik zie van hem”, aldus de trainer van KAA Gent.

Mogelijk wordt Niangbo de vervanger van Roman Yaremchuk, die net geopereerd is aan zijn hielbeen. “Dit is natuurlijk een thema dat ik ook al heb bestudeerd. De vraag is vooral hoe ver Niangbo staat: wat kan hij al brengen? Maar we hebben heel wat opties om het wegvallen van Roman op te vangen: het kan ook met twee spelers achter Laurent of met Kvilitaia naast ‘Lolo’.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Wat verwacht je van de wedstrijd?

(156 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws