Nederlanders staan niet te springen op Belgische clubs: 'Competitie van omkoping'

Nederlanders staan niet te springen op Belgische clubs: 'Competitie van omkoping'

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 om 15:05vr 24-01-2020 om 15:05

De supporters van de Nederlandse clubs lopen niet warm voor de mogelijke komst van de BeNeLiga. Naar aanleiding van een haalbaarheidsonderzoek gaan topclubs uit Nederland en België een concreet voorstel uitwerken voor een gezamenlijke competitie.

Veel steun krijgen Ajax, AZ, FC Utrecht, Feyenoord, PSV, Vitesse, AA Gent, Club Brugge, Racing Genk, Anderlecht, Standard Luik, de KNVB, KBVB en Eredivisie CV in elk geval niet van de supporters. "We lopen hier niet warm voor", zegt Matthijs Keuning, voorzitter van het Supporterscollectief Nederland, tegen het Algemeen Dagblad. "Onze voetbalcultuur wordt overboord gegooid bij zo'n 'fusie'."

"De Eredivisie heeft het imago van een competitie met leuk voetbal en goede spelers. Een competitie waarin NAC wel eens kan winnen van PSV en FC Emmen van Ajax. We begrijpen echt niet dat je dit imago overboord zou gooien door te fuseren met België, waar de competitie door omkoping en andere gekke zaken een ander imago heeft. Bovendien, in kleinere sporten is zo'n fusie al mislukt."

Keuning benadrukt dat er 'ontzettend veel haken en ogen' aan de plannen zitten. "Binnen Nederland is het al heel moeilijk om alle clubs op één lijn te krijgen, laat staan als twee landen het eens moeten worden. Er zal heel veel verzet komen. En hoe ga je bijvoorbeeld om met de tickets voor Europees voetbal?" De BeNeLiga zal er niet komen, verwacht hij. "Dat is niet alleen wat ik hoop, het lijkt me ook vrijwel onmogelijk."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Ben jij een voorstander van een BeNeLiga?

(1105 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws