PSV wil nog niet veel kwijt over mogelijke BeNeLiga: 'Nog niet pro of contra'

PSV wil nog niet veel kwijt over mogelijke BeNeLiga: 'Nog niet pro of contra'

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 om 14:25vr 24-01-2020 om 14:25

Een BeNeLiga lijkt steeds dichterbij te komen. Na het onderzoek van Deloitte, waarbij meerdere clubs uit België en Nederland aanwezig waren, is besloten een vervolgonderzoek te starten. PSV geeft aan nog geen goed oordeel te kunnen vellen.

De Eindhovense club was een van de elf aanwezige profclubs tijdens de bijeenkomst, waarin de resultaten van het eerste onderzoek van Deloitte werden besproken. "We zijn nog niet pro of contra", vertelt een niet nader genoemde vertegenwoordiger van PSV tegen de Volkskrant. "Wij gaan als club positief kritisch mee in de volgende fase, maar er zijn nog veel onduidelijke zaken, over Europese tickets en meer."

Daarnaast stuit het idee van een BeNeLiga volgens de krant op tegenwerking van de kleinere clubs uit België en Nederland. Die zijn naar verluidt bang om niet in de BeNeLiga verzeild te raken en zouden vervolgens eerst moeten promoveren om daadwerkelijk mee te kunnen spelen. Vooral het feit dat die clubs wedstrijden tegen topclubs moeten missen, zorgt voor tegenstand.

De onderhandelingen zijn in de beginnende fase, er zijn nog meerdere problemen op te lossen. De overheden van beide landen moeten het idee goedkeuren en ook de UEFA moet ermee akkoord gaan. Eerder leken Ajax en Standard Luik al aan te geven niets te zien in een BeNeLiga.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws