De tijd dringt: Deze tien JPL-spelers hopen nog op een nieuwe club

De tijd dringt: Deze tien JPL-spelers hopen nog op een nieuwe club

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 om 13:45vr 24-01-2020 om 13:45

Laatste update: vrijdag 24 januari 2020 om 20:00vr 24-01-2020 om 20:00

Met de winterse transferdeadline in zicht worden enkele spelers ongetwijfeld al wat nerveuzer. VoetbalPrimeur.be selecteerde tien opmerkelijke namen uit de Jupiler Pro League, die nog zitten te wachtten op een verlossende aanbieding.

Jelle Vossen | 30 jaar | Club Brugge

Meer dan 100 doelpunten wist Vossen al te maken in onze vaderlandse competitie, maar bij Club Brugge is hij dit seizoen helemaal uit beeld verdwenen. Twee keer mocht Vossen komen opdraven, een spits van zijn allure kan daar uiteraard niet tevreden mee zijn. Club Brugge is zijn aanvaller echter erkentelijk voor bewezen diensten en dus wordt er actief naar een nieuwe ploeg gezocht. Tot dusver zonder resultaat: KV Mechelen, Feyenoord, Eupen en Cercle Brugge werden allemaal al gelinkt aan Vossen maar concreet werd het nog niet. Het contract van Vossen loopt deze zomer af.

Ethan Horvath | 24 Jaar | Club Brugge

Horvath hoopte dit seizoen eindelijk echt te kunnen doorbreken bij Club Brugge maar zag die droom al snel in duigen vallen met de komst van Simon Mignolet. De Amerikaan gedroeg zich de afgelopen maanden professioneel maar zou het stillaan wel gehad hebben met zijn  rol als back-up. Horvath kan rekenen op interesse uit de MLS maar geeft de voorkeur aan een verlengd verblijf in Europa. De doelman zit wel niet in de allerbeste onderhandelingspositie, bij Club Brugge loopt er momenteel geen geschikte vervanger rond en het contract van Horvath loopt nog tot medio 2021. Club zal zijn doelman dus niet zomaar laten gaan.

Adrien Trebel | 28 jaar | RSC Anderlecht

Met een duur contract dat nog loopt tot medio 2023 is Anderlecht Trebel al een tijdje liever kwijt dan rijk. Trebel verdient echter zo goed in het Lotto Park (circa 2,5 miljoen euro per jaar) dat hij zich niet zomaar wil laten transfereren naar eender waar, fors inleveren doet hij liever niet. Zijn looneisen zorgen ervoor dat kandidaat overnemers vooral in het Midden-Oosten worden gezocht, onder andere Al-Jazira, Al-Shabab en Al-Arabi lieten al hun oogje vallen op de Fransman. Het zit Anderlecht en Trebel echter ook niet mee, een recent opgelopen blessure zou de zaken nu sterk bemoeilijken. 

Thomas Didillon | 24 jaar | RSC Anderlecht

Sinds de komst van Hendrik Van Crombrugge is Didillon veroordeelt naar een plek op de bank. Een situatie waar de Franse doelman maar moeilijk vrede mee kan nemen, Didillon wil deze winter nog weg. Door zijn nog jonge leeftijd en een contract dat nog loopt tot de zomer van 2022 ziet Anderlecht zijn kans schoon om nog een behoorlijke som geld te vangen voor de doelman. De New York Red Bulls en KRC Genk werden genoemd als mogelijke bestemmingen, Genk heeft ondertussen wel al een nieuwe doelman aangetrokken. De tijd dringt voor Didillon.  

Kenny Saief | 26 jaar | RSC Anderlecht

Saief heeft al even geen toekomst meer bij Anderlecht en vond vorig seizoen onderdak bij FC Cincinnati in de MLS. Mede door blessures werd die huurperiode afgelopen zomer stopgezet, sindsdien traint Saief gewoon mee bij Anderlecht. Spelen doet hij echter niet en dus willen zowel club als speler deze winter een oplossing vinden. Begin Januari leek die gevonden toen de makelaar van Saief meedeelde dat de toekomst van zijn speler bij een Israëlische topclub lag. Die transfer kwam er vooralsnog echter niet en sindsdien is het windstil rond de speler. Saief heeft nog een contract tot de zomer van 2021 bij Anderlecht.

Orlando Sa | 31 jaar | Standard

Michel Preud’Homme heeft het niet voor Orlando Sa, de Portugees traint al maanden mee met de C-ploeg en moet niet rekenen op speeltijd. Sa is het meer dan zat en wil vertrekken, de interesse in de aanvaller is echter beperkt en dus helpt zijn club een handje. Zo werd Sa aangeboden bij Olympique Nîmes, een laagvlieger uit de Ligue 1. Het is nog maar de vraag of zowel speler als club geïnteresseerd zijn in elkaar. Sa heeft het alvast helemaal gehad in Luik, op Instagram uitte hij onlangs ondubbelzinnig zijn frustraties nadat hij niet mee mocht op winterstage.

Jean-Luc Dompé | 24 jaar | KAA Gent

Dompé past al een tijdje niet meer in de plannen van Jess Thorup, zijn laatste wedstrijd dateert ondertussen al van eind oktober. Dompé kreeg nog een kans om zich te bewijzen tijdens de winterstage maar toonde een gebrek aan inzet, hierdoor lijkt een definitieve transfer de geschikte oplossing voor beide partijen. Het Kazachse Astana had wel oren naar de diensten van de Franse flankaanvaller, maar die transfer zag Dompé niet zitten. Het contract van Dompé loopt deze zomer af, wil Gent nog een stuiver overhouden aan de aanvaller, hebben ze nog enkele dagen de tijd om een oplossing te vinden. Ook Zulte Waregem, Cercle Brugge, Utrecht en Heereveen hebben wel oren naar diensten van de Fransman.

Louis Verstraete | 20 Jaar | KAA Gent

Dat Louis Verstraete zijn loopbaan verderzet in de Jupiler Pro League lijkt duidelijk, vraag is alleen nog maar bij welke ploeg? Zowel Charleroi als Waasland-Beveren zouden de jongeling graag inlijven maar het getouwtrek is nog niet ten einde. Verstraete keert liever terug naar Waasland-Beveren, waar hij vorig seizoen al op uitleenbasis voetbalde, een nieuwe uitleenbeurt zien ze ook in het Waasland wel zitten. Charleroi zou Verstraete graag definitief overnemen, een optie die ze in de bestuurskamer van Gent aantrekkelijker vinden dan een uitleenbeurt. Wie het ook wordt, in Gent moet Verstraete niet meer op veel speelkansen rekenen: Sinds september speelde de middenvelder slechts dertien minuten in de competitie. 

Xian Emmers | 20 jaar | Waasland-Beveren

Waasland-Beveren wist afgelopen zomer Emmers te strikken voor een uitleenbeurt met aankoopoptie. Emmers wist zich echter nooit echt in de kijker te spelen en het ziet er dan ook niet naar uit dat er nog een grote toekomst voor hem is weggelegd op de Freethiel. Ook bij Inter zal Emmers niet op een kans moeten rekenen en dus lijkt een definitieve transfer de beste oplossing voor de jonge Belg. Zijn toekomst ligt mogelijk in Italië, enkele Serie B ploegen toonden al interesse in Emmers. Het was in diezelfde Serie B dat Emmers vorig seizoen zijn eerste stappen in het profvoetbal wist te zetten.

Jean Butez | 24 jaar | Moeskroen

Ten slotte, een laatste doelman in dit lijstje. Al is de situatie voor Butez wel lichtjes anders dan die van de andere doelmannen. De Franse goalie heeft een groot aandeel in de knappe resultaten van Moeskroen en kan een stap hogerop. Butez stond in het verleden al op het lijstje van Standard en Club Brugge, deze winter is het vooral Monaco dat iets ziet in de goalie. Moeskroen is echter een harde onderhandelaar en vraagt maar liefst vijf miljoen euro voor zijn doelman. Een vraagprijs die Butez maar allerminst kan smaken, ook Monaco zou afknappen op die hoge transfersom. Het is nog maar de vraag of een andere club dat bedrag wel wil betalen en zo Butez een kans hogerop gunt.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Altijd als EERSTE op de hoogte van: Voetbalnieuws Transfernieuws Voetbalvideo's Volg @voetbalprimeurbelgie!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws