Daar zijn ze dan: nieuwe investeerders van Lokeren komen uit China

Daar zijn ze dan: nieuwe investeerders van Lokeren komen uit China

24-01-2020 11:15 Laatste update: 11:18
13

Sporting Lokeren heeft de broodnodige nieuwe investeerders gevonden. Die werden maandag al aangekondigd, maar nu zijn er ook details bekend. Het gaat om een Chinese groep, maar Lokeren blijft in Belgische handen. Dat weet Het Nieuwsblad.

Lokeren heeft een sponsordeal van vier jaar beklonken met de groep Ke Hua Sports. 'De samenwerking zal activiteiten in beide richtingen ontwikkelen waarbij talentvolle Chinese jongeren voor korte en langere termijn naar Sporting Lokeren zullen afzakken. Anderzijds wordt Sporting Lokeren het instrument om Europese voetbalexpertise en knowhow in China verder uit te rollen', zo vertelt de club.

Lokeren kampte de laatste maanden met financiële problemen, maar krijgt nu een levenslijn. 'Door deze samenwerking kan Sporting Lokeren de toekomst op financieel vlak zorgenvrij aanvatten en de club in alle geledingen opnieuw uitbouwen en moderniseren tot een professionele maar streekgebonden, ambitieuze familieclub.'

Hoeveel de Chinezen precies zullen investeren is niet bekend. Er is in ieder geval dringend geld nodig. Donderdag raakte bekend dat de medische staf ontslag heeft genomen na gemiste betalingen.