Trainerswissel bij Barça 'perfect' voor De Jong: 'Zal veel meer gaan excelleren'

Trainerswissel bij Barça 'perfect' voor De Jong: 'Zal veel meer gaan excelleren'

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 om 08:30vr 24-01-2020 om 08:30

Met de trainerswissel bij FC Barcelona gaat er een hele nieuwe wereld open voor Frenkie de Jong, zo denkt El Mundo Deportivo-journalist Edu Polo. Volgens Polo gebruikte Ernesto Valverde de Nederlandse middenvelder op de verkeerde manier en is de speelstijl van de nieuwe coach, Quique Setién, beter voor De Jong.

Het is nu een jaar geleden dat de overstap van De Jong naar Barcelona bekend werd gemaakt, maar in Catalonië denken ze ook na het eerste halfjaar van de middenvelder in het shirt van de club nog hetzelfde. "Barça heeft een toekomstige wereldster in huis", aldus Polo in gesprek met de NOS. "Nu is Messi de absolute vedette. Maar in de toekomst zal De Jong de ster van Barcelona zijn. Hij is een middenvelder die past in de traditie van Xavi en Iniesta. Dat ziet iedereen rondom de club."

Polo verwacht dat het nog even duurt voordat De Jong zijn 'echte' gezicht laat zien. "Wij hebben een goede De Jong gezien, maar nog niet de echte De Jong. Dat is ook niet gek. Hij is er nog maar net. Bovendien had hij de pech dat het niet echt lekker liep bij Barça en de coach hem verkeerd gebruikte."

Setién
Nu Setién aan het roer staat bij Barça verwacht Polo dat De Jong op den duur uit gaat groeien tot de absolute vedette van de club. "Die trainerswissel is perfect voor De Jong. Hij zal veel meer gaan excelleren onder Setién", vervolgt de journalist. "En als Xavi in de toekomst de trainer wordt, kan De Jong helemaal zijn hart ophalen."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws