Kortrijk verrast Antwerp en haalt goed resultaat voor terugwedstrijd in eigen huis

23-01-2020 22:35
13

Antwerp heeft geen goede zaak gedaan in de strijd om de bekerfinale. In eigen huis raakte het niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen KV Kortrijk, dat stiekem mag hopen op de finale van de Croky Cup.

De bekerpartij tussen Club Brugge en Zulte Waregem van woensdag was niet meteen om over naar huis te schrijven. Hetzelfde kon gezegd worden van de partij tussen Antwerp en KV Kortrijk. Het niveau in de eerste helft was niet meteen bijster goed te noemen.

We kregen een bijzonder lange studieronde, met enkele kansen voor Antwerp. The Great Old was gevaarlijk, maar wist niet te scoren. De bezoekers dachten vooral aan de organisatie en maakten aanvallend niets klaar. We kregen dan ook een logische brilscore bij de rust.

Na de pauze kregen we eenzelfde spelbeeld, met veel balbezit en enkele kansjes voor Antwerp. The Great Old kreeg vanop de spits ook de beste kans om te scoren. Didier Lamkel Zé geraakte echter niet voorbij Jakubech.

Spannend slot
Tegen de gang van het spel in was het uiteindelijk KV Kortrijk dat wist te scoren. Twintig minuten voor tijd opende Jovan Stojanovic dan toch de score. Een flinke klap voor Antwerp, dat het meeste aanspraak leek te maken op dat doelpunt.

Antwerp ging, zonder de inmiddels gewisselde Lamkel Zé, op zoek naar die gelijkmaker. Beide ploegen raakten de paal nog, Antwerp zag de aanvalsdrang toch beloond worden. Tien minuten voor tijd kon Dieumerci Mbokani mede na een VAR-ingreep toch scoren voor Antwerp. Hij zorgde voor de 1-1.

The Great Old bleef aanvallen en zoeken naar die belangrijke tweede treffer. KVK kreeg zelfs nog de beste kans in het slot, maar Selemani mikte op de paal. Het bleef bij een 1-1 gelijkspel.