OFFICIEEL: Ex-spits van Antwerp en Charleroi voetbalt weer na pensioen

OFFICIEEL: Ex-spits van Antwerp en Charleroi voetbalt weer na pensioen

Gepubliceerd: donderdag 23 januari 2020 om 23:18do 23-01-2020 om 23:18

De voetbalcarrière van Cedric Fauré is dan toch nog niet afgelopen. De (ex-)spits kondigde zijn voetbalpensioen in 2017 aan, maar heeft besloten om toch opnieuw te gaan voetballen. Hij trok afgelopen weekend zijn schoenen weer aan voor een partij met RC Waterloo.

De ploeg uit Wallonië komt momenteel uit in de Eerste Provinciale, waar het op een veertiende plek staat (uit zestien ploegen). Dat deed Fauré tegen FC Genappe, de nummer twaalf in de stand. Helpen kon Fauré niet, zijn ploeg verloor met 0-3 van Genappe.

Fauré besloot in 2017 te stoppen als voetballer, maar dacht altijd aan een terugkeer. "Ik heb altijd een competitiedrang gehad, de drang om op het veld te staan", zegt hij aan L'Union.

Fauré begon aan zijn profcarrière in 2001 bij Toulouse. Hij werkte zich van de Franse Derde Klasse op naar de Ligue 1. Hij kwam in Frankrijk nog uit voor onder andere En Avant de Guingamp, FC Istres, Le Mans UC, Stade de Reims en Le Havre. In België speelde hij voor Charleroi, Union Sint-Gillis en Antwerp.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws