'Belgische en Nederlandse topclubs unaniem lovend over BeNeLiga na vergadering'

'Belgische en Nederlandse topclubs unaniem lovend over BeNeLiga na vergadering'

Gepubliceerd: donderdag 23 januari 2020 om 18:00do 23-01-2020 om 18:00

De komst van een BeNeLiga lijkt steeds waarschijnlijker. De Belgische G5 en de Nederlandse G6 willen graag doorgaan met het project, daar beslisten zijn donderdagmiddag unaniem over.

Volgens Het Laatste Nieuws kwamen donderdagmiddag vertegenwoordigers van de Belgische G5 (Club Brugge, AA Gent, RC Genk, Standard en Anderlecht) en de Nederlandse G6 (Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse en FC Utrecht) in Eindhoven samen. Daar werd een studie van Deloitte besproken over alle aspecten van de BeNeLiga.

De studie, die de voordelen over een BeNeLiga aangaf, werd positief onthaald door de aanwezige clubs. Naar verluidt schaarden de elf clubs zich unaniem achter de vraag van Deloitte om aan een meer diepgravendere studie te beginnen. Daarin zouden dan meer gedetailleerde cijfers voor alle profclubs moeten staan. Die studie wordt over enkele maanden verwacht. 

De nieuwe competitie
Het plan is om een nieuwe BeNeLiga van achttien clubs te maken. De zeven clubs die naast de elf eerder genoemde clubs deels gaan uitmaken van de BeNeLiga zullen geselecteerd worden op basis van resultaten van de laatste vijf seizoenen. Er komen dan tien Nederlandse en acht Belgische clubs uit in de BeNeLiga.

Het is niet nog geweten wanneer een BeNeLiga ook van start zou kunnen gaan, maar met de vergadering van donderdag hebben Belgische en Nederlandse clubs alvast een nieuwe stap gezet.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws