Kompany stond voor moeilijke keuzes bij Anderlecht: Moeilijker dan eerst gedacht

Kompany stond voor moeilijke keuzes bij Anderlecht: "Moeilijker dan eerst gedacht"

Gepubliceerd: donderdag 23 januari 2020 om 18:47do 23-01-2020 om 18:47

De terugkeer van Vincent Kompany is nog geen succes gebleken. De Brusselaars staan momenteel pas negende in de JPL op maar liefst zeven punten van de top zes. Tegenvallende resultaten dus, had Kompany dat ook verwacht?

'Toen ik begon aan dit verhaal, had ik rekening gehouden met alle scenario’s', vertelt Kompany op de officiële kanalen van Anderlecht. "We hadden opkuiswerk - de kern bestond uit 58 spelers - en ik had al lang niet meer in deze competitie gespeeld. Ik kende de spelers ook niet allemaal", zegt hij.

De grote schoonmaak bleek dan ook niet zo gemakkelijk. "We wilden zo snel mogelijk duidelijk maken wie wel en niet bij Anderlecht hoorde. Dat is moeilijker gebleken dan eerst gedacht", vertelt Kompany, die lijkt te beseffen in de fout te zijn gegaan. "Uiteindelijk betaal je altijd leergeld."

"Dat was een keuze die we moesten maken. Een keuze tussen de waarde laten stijgen van de jonge gasten - zowel sportief als financieel - of de oudere garde weer inschakelen met de wetenschap dat we ons voetbal niet zouden kunnen spelen of financieel er niet beter zouden uitkomen", aldus Kompany.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws