Selemani haalt uit naar Union: “Dat degouteerde en demotiveerde mij”

Selemani haalt uit naar Union: “Dat degouteerde en demotiveerde mij”

Gepubliceerd: donderdag 23 januari 2020 om 15:15do 23-01-2020 om 15:15

De transfer van Faiz Selemani van Union nar KV Kortrijk werd een hele soap. Tegenover Sport/Voetbalmagazine doet hij nog eens zijn boekje open over zijn voormalige werkgever.

Selemani zou mogen vertrekken na een goed seizoen. “Toen Alex Hayes mij vorig seizoen naar Union haalde, beloofde hij mij dat als ik een goed seizoen zou spelen, ik zou mogen vertrekken naar een eersteklasser. Zijn ontslag in januari verontrustte mij, maar de voorzitter stelde mij gerust: als ik tot het einde van het seizoen alles zou geven, zouden ze mij niet tegenhouden.”

“Dat was ook wat mij motiveerde: mij een jaar bewijzen in 1B en dan naar 1A. Ik was 26 en had geen tijd meer te verliezen”, gaat Selemani verder. “Nog een jaar blijven, zou niet goed geweest zijn voor mijn ontwikkeling. Maar Union kwam zijn woord niet na en blokkeerde mij.”

De clubs klopten aan bij Union. “KV Kortrijk en SM Caen meldden zich, maar Philippe Bormans (CEO, red.) wilde 2 miljoen euro voor mij krijgen. Een speler die het een jaar eerder voor 250.000 euro kocht, die het beloofde dat hij zou mogen vertrekken als hij alles gaf voor de club en die uiteindelijk met 17 doelpunten en 10 assists bijdroeg tot een fantastisch seizoen voor Union!”

Selemani zat in zak en as. “Daar kon ik met mijn hoofd niet bij. Ik vond het onrechtvaardig. Union dacht alleen aan zijn eigen belang. Het degouteerde en demotiveerde mij. Ik werd er onweerstaanbaar ambetant van, trainde slap en geraakte in een discussie met de coach, omdat hij vond dat ik op die manier de voorbereiding op de wedstrijd tegen Lokeren verstoorde.”

Politie
Zelfs de politie werd er bijgehaald. “'s Anderendaags kwam een veiligheidsfirma met vier man beletten dat ik nog meetrainde. Van de politie moest ik mijn kastje leegmaken en vertrekken. Ik kreeg te horen dat als ik het zou riskeren om nog terug te keren op het oefencentrum ik in de boeien geslagen zou worden. Voor mij was dat het einde. Wie gaat er nu zo met zijn personeel om?! Dat is nog nooit vertoond!”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws