Mata: Zulte Waregem speelde om ons te frustreren en tijd te rekken

Mata: "Zulte Waregem speelde om ons te frustreren en tijd te rekken"

Gepubliceerd: donderdag 23 januari 2020 om 11:30do 23-01-2020 om 11:30

Club Brugge heeft woensdag een teleurstellende prestatie neergezet tegen Zulte Waregem. Het bleef steken op 1-1. Clinton Mata vindt echter niet dat Club zich iets te verwijten heeft.

“We bleven ons voetbal spelen", aldus Mata op de officiële website. "We domineerden de match, maar toch bleven we steken op een gelijkspel. Wel jammer van het tegendoelpunt, maar deze fouten gebeuren in het voetbal. Deze match valt het voor met Simon, maar het kan ook met mij of een andere speler gebeuren. We zijn professioneel daarin, iedereen heeft goede kwaliteiten en iedereen maakt eens een fout. Dat is nu eenmaal onderdeel van het voetbal."

De opeenstapeling van wedstrijden is volgens Mata geen probleem voor Club. "Als je de match zag, dan moet je je geen zorgen maken. Ja, we spelen op verschillende fronten en Waregem heeft nog enkel de beker. We hebben ambitie om op hoog niveau te spelen in elke competitie. Maar alles is nog mogelijk. We moeten gewoon de match aan honderd procent spelen."

De prestatie van Club was volgens Mata helemaal niet zo rampzalig. "Op het veld zag ik wel de automatismen, maar het geluk ontbrak. Dat is geen drama. Er zat ritme in, we zochten de vrije man. We lieten hen het spel niet breken, ze speelden om ons te frustreren en tijd te rekken. Ik heb vertrouwen, de coach kent de spelers en hij weet hoe hen aan te pakken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws