Coucke over toekomst van Anderlecht: Ik was te operationeel betrokken

Coucke over toekomst van Anderlecht: "Ik was te operationeel betrokken"

Gepubliceerd: donderdag 23 januari 2020 om 10:24do 23-01-2020 om 10:24

Bij Anderlecht vond afgelopen week een paleisrevolutie plaats. Karel Van Eetvelt, Wouter Vandenhaute, Philippe Close en Patrick Lefevere moeten de club uit de nood helpen. Voorzitter Marc Coucke vindt dat een noodzakelijke ingreep.

"Ik was bij Anderlecht te operationeel betrokken", geeft hij toe bij Trends"Ik wou dat niet, maar door omstandigheden na de overname hebben we heel snel enorm moeten schakelen en werd ik te veel mee in het bad getrokken."

Dat probleem is nu van de baan. "We moeten een structuur opbouwen die minder van mij afhankelijk is, en daarin hebben we nu grote stappen gedaan. We hadden in de raad van bestuur gezegd dat we er onafhankelijke bestuurders zouden bijsteken, mensen die hun mening durven te zeggen. Tezelfdertijd wisten we dat we op zoek moesten naar een nieuwe CEO. Jo Van Biesbroeck was aan zijn laatste periode bezig. Hij had er voor ons trouwens al een jaar bijgedaan."

Coucke is alvast heel tevreden met zijn aanwinsten. "Ik heb met vier mensen gepraat en hen iets gevraagd, en ze hebben alle vier ja gezegd. Misschien hebben we nu pas de stappen gedaan waardoor Anderlecht gestructureerd is zoals we al onze bedrijven willen structureren."

Coucke heeft zeker nog geen spijt van het de overname. "Absoluut niet. Je komt uiteraard dingen tegen die je niet verwacht, maar ik denk dat we daar op de juiste manier mee omgaan."

Poll

Speelt Anderlecht ooit kampioen met Coucke als voorzitter?

(778 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws