Het wordt nog een spannende return! Club en Zulte Waregem spelen gelijk

22-01-2020 22:43
75

Club Brugge zal nog moeten knokken voor een plaatsje in de finale van de beker van België. Tegen Zulte Waregem kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De bekerfinale doemt op aan de horizon en dus stond er wel al het één en ander op het spel in de halve finale tussen Club Brugge en Zulte Waregem. Dat leidde echter niet tot veel aanvallende intenties in de eerste helft, beide ploegen konden maar mondjesmaat voor gevaar zorgen. Zo noteerde we één kans voor Zulte Waregem in het begin van de eerste helft: Bruno kon zijn plaatsbal echter niet in doel krullen. Op het halfuur kwam ook Club Brugge gevaarlijk opzetten, een kopbal van Vanaken werd echter van de lijn gehaald door Seck.

Ook de tweede helft begon zonder al te veel opwinding, tot Rits de ban wist te breken. Invaller De Ketelaere rukte op tot aan de achterlijn en schotelde Rits de 1-0 voor. Ook knap werk van Vanaken, die de bal slim liet lopen. Enkele minuten later stond de gelijkmaker echter alweer op het bord. Het was zowaar een blunder van Mignolet dat Zulte Waregem een handje hielp: de doelman was te veel op zijn gemak bij een terugspeelbal, waardoor Berhino makkelijk kon profiteren. Een gelijkmaker die uit de lucht kwam vallen.

Club Brugge probeerde nog kansen bij elkaar te voetballen, maar telkens ging er wel iets mis in de zone van de waarheid. Toen het dan wel eens lukte, werd het doelpunt van Vormer afgekeurd wegens buitenspel. In het slot leek Zulte Waregem zelfs nog even de complete hold-up te plegen, Mignolet zette zijn blunder echter recht met een goede save op een poging van Berahino.

De 1-1 bleef op het bord staan en zo krijgen we wel nog een erg interessante terugwedstrijd. Die staat gepland op vijf februari.