'Genk haalt nieuwe Samatta binnen met het oog op de toekomst’

'Genk haalt nieuwe Samatta binnen met het oog op de toekomst’

Gepubliceerd: woensdag 22 januari 2020 om 22:16wo 22-01-2020 om 22:16

Laatste update: woensdag 22 januari 2020 om 22:20wo 22-01-2020 om 22:20

Met Ally Samatta verloor KRC Genk één van zijn kampioenemakers aan Aston Villa. Een vervanger aantrekken is deze winter nog geen prioriteit, toch heeft Genk al een erg gelijkaardige opvolger op het oog voor volgend seizoen.

Zo zou Kelvin John de overstap naar Genk gaan maken wanneer hij volgend jaar achttien jaar oud wordt. John vertoont enkele gelijkenissen met Samatta, beide spelen diep in de punt en bezitten de Tanzaniaanse nationaliteit. De makelaar van de jonge spits bevestigde de nakende transfer aan het nieuwsmedium The Citizen.

"Genk heeft een jonge speler van het kaliber van John nodig. Als alles goed gaat zal hij er begin volgend jaar tekenen", aldus de makelaar. Veel informatie over de jonge spits valt er niet te vinden, de makelaar duidt wel enkele punten aan die Genk overtuigd zouden hebben. "Genk is gecharmeerd door zijn mentaliteit en houding, ook zijn doelpuntenproductie spreekt voor zich", looft hij zijn speler. Voor de Belgische scouts is John echter niet compleet onbekend, zo zou Anderlecht in het verleden ook al interesse hebben gehad in de speler.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws