Aanval Sporting-hooligans: 'Dost onder het bloed, Carvalho smeekte om zijn leven'

Aanval Sporting-hooligans: 'Dost onder het bloed, Carvalho smeekte om zijn leven'

Gepubliceerd: woensdag 22 januari 2020 om 17:52wo 22-01-2020 om 17:52

Laatste update: woensdag 22 januari 2020 om 17:55wo 22-01-2020 om 17:55

Voormalig Sporting Portugal-verdediger Lumor Agbenyenu heeft tegenover de rechtbank getuigd over de geruchtmakende aanval van een groep hooligans in 2018. De vijftien à twintig Sporting-'fans' drongen het trainingscomplex Alcochete binnen en molesteerden hun eigen spelers.

Bas Dost behoorde tot de slachtoffers: na de aanval gingen er foto's op social media rond waarop te zien was dat hij een hoofdwond had overgehouden aan de aanval. "Ik kon niet alles goed zien vanwege alle rook (de hooligans hadden fakkels bij zich, red.), maar ik zag dat Dost onder het bloed zag", wordt Lumor geciteerd door Record.

Dat het er heftig aan toe ging, mag een understatement genoemd worden. "Ze kwamen de kleedkamer binnen en begonnen meteen om zich heen te slaan. We probeerden ze tot bedaren te brengen, maar het hielp allemaal niets. Ik herinner me dat William Carvalho smeekte voor zijn leven", aldus de Ghanese linksback, die zelf ook lange tijd last heeft gehad van het incident. "Ik sliep slecht en ik durfde niet naar buiten te gaan. Als ik een actiefilm keek, lukte het me niet eens om die tot het einde uit te kijken."

Verschillende spelers hebben Sporting verlaten na de aanval. Lumor speelt momenteel op huurbasis bij Real Mallorca. Dost hield het nog een jaar vol, maar speelt nu bij Eintracht Frankfurt. Carvalho verkaste naar Betis en doelman Rui Patrício, de sluitpost van het nationale elftal, besloot zijn geluk te beproeven bij Wolverhampton Wanderers.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws