Na dip bij Anderlecht is Kums weer keizer in Gent: Ze pasten niet bij elkaar

Na dip bij Anderlecht is Kums weer keizer in Gent: "Ze pasten niet bij elkaar"

Gepubliceerd: woensdag 22 januari 2020 om 16:43wo 22-01-2020 om 16:43

Sven Kums is weer helemaal thuisgekomen. Sinds vorige zomer voetbalt de metronoom opnieuw bij KAA Gent, waar hij de hoogste toppen scheerde, maar deze week kochten de Buffalo's hem ook definitief over van RSC Anderlecht. Hugo Camps legt uit waarom het in Brussel niet lukte en in Gent wel.

"Het is goed dat Kums weg is bij Anderlecht", geeft Camps zijn mening bij Het Laatste Nieuws. "Hij is er nooit uitbundig gelukkig geweest. Ze pasten gewoon niet bij elkaar, Kums en paars-wit. De gevoelstemperatuur correspondeerde niet. Dan moet je uit elkaar, wars van sentimenten. AA Gent doet een koopje, het zij zo. Transferbedragen vertroebelen vaak de blik. Niet elke club past bij een speler, en omgekeerd."

"Het gevoel van nestwarmte is essentieel om te presteren", beseft Camps. "Als dat ontbreekt, gaan voetballers dolen. Kums is geen tafelspringer. Het kost hem moeite om in de publiciteit rond te staan huppelen. Hij heeft meer aanleg om brevierend door het leven te gaan. Dan dreig je in de kleedkamer van RSCA in het verdomhoekje terecht te komen. Dan wordt geknaagd aan het zelfvertrouwen."

"Bij AA Gent is de interne hiërarchie minder heftig", vergelijkt Camps beide topclubs. "Het gelijkheidsbeginsel is nog van nature. Iedereen vedette van elkaar, geen boss met kreupelhout. Het scheelt in de passie van het spelen. In vreugde en bezieling."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Wat was het probleem van Kums bij Anderlecht?

(232 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws