Vanderbiest is terug van weggeweest: Het was al een tijdje dat ik eraan dacht

Vanderbiest is terug van weggeweest: "Het was al een tijdje dat ik eraan dacht"

Gepubliceerd: woensdag 22 januari 2020 om 15:50wo 22-01-2020 om 15:50

Fred Vanderbiest verbond zich dinsdag weer aan KV Mechelen. De Brusselaar keerde Malinwa aan het begin van dit seizoen nochtans de rug toe om hoofdcoach te worden bij jeugdliefde RWDM. Na ruim een half jaar ruilt Vanderbiest Molenbeek al weer in voor zijn oude functie van T2 in Mechelen. Waarom, Fred?

"Het is al een tijdje dat ik eraan dacht", geeft Vanderbiest toe bij het digitale huis van KV Mechelen. "In eerste instantie was het de bedoeling naar volgend seizoen toe, omdat je dan je verplichtingen kan nakomen langs één kant. Maar door omstandigheden is er beslist om daar sneller op in te gaan. Daar ben ik heel blij mee."

De komende dagen zal Vanderbiest het natuurlijk flink mogen uitleggen. "Ik heb deze morgen op mijn stoel al een mopje mogen ondervinden van de staf", onthult de rechterhand van Wouter Vrancken. "Het startschot is dus gegeven om op gepaste tijden mopjes uit te halen." Wat die grap dan net inhield, wil Vanderbiest niet kwijt.

"Het is lang geleden dat ik mij zo gevoeld heb om ergens toe te komen. Alles lag terug op dezelfde plaats", verwijst Vanderbiest onder meer naar zijn trainingskledij. "Het is alsof ik niet weggeweest ben."

Poll

Welke rol zou jij het liefst vervullen?

(166 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws