Waanzin: De Bruyne is beslissend in twee op drie wedstrijden van Manchester City

Waanzin: De Bruyne is beslissend in twee op drie wedstrijden van Manchester City

22-01-2020 15:34 Laatste update: 15:48
3

Kevin De Bruyne is nu al enkele jaren dé metronoom van Manchester City. Onder Pep Guardiola strooit de Rode Duivel met beslissende passes en tussendoor treft hij ook nog eens vaak zelf raak. De impact van De Bruyne op het spel van City is dan ook enorm.

Dinsdagavond verloste onze landgenoot zijn team nog maar eens op een moeilijk moment. City leek af te stevenen op een scoreloos gelijkspel bij Sheffield United, tot De Bruyne een kwartier voor tijd in balbezit kwam aan de rechterzijde van het strafschopgebied. Met een ultraprecieze lage voorzet bediende hij Sergio Agüero. 0-1 en City tóch richting drie punten.

Het Twitter-profiel van de Champions League pakt woensdag uit met een waanzinnig cijfer over De Bruyne. In de Premier League zou KDB goed zijn voor 91 beslissende acties (goals en assists) in 143 wedstrijden. Volgens websites Soccerway en Transfermarkt zijn die statistieken zelfs nóg wat straffer. Daar gaat het om 92 bepalende momenten in 140 duels.

Bij die 92 'bepalende momenten' zitten 30 doelpunten en liefst 62 assists. Geen enkele speler verzorgde de voorbije jaren vaker de laatste pass dan De Bruyne. 92 keer beslissend zijn in 140 wedstrijden, dat levert een straf percentage op: 65,7 procent. Met andere woorden, in twee op drie PL-duels van City levert De Bruyne een doelpunt of assist af. Dan ben je redelijk belangrijk voor je elftal ...