Engels plots spoorloos bij Villa: 'Verandering van tactisch systeem is de oorzaak'

Engels plots spoorloos bij Villa: 'Verandering van tactisch systeem is de oorzaak'

Gepubliceerd: woensdag 22 januari 2020 om 15:00wo 22-01-2020 om 15:00

2020 lijkt nog niet meteen het jaar van Björn Engels te zijn. Onze landgenoot deed het voor Nieuwjaar uitstekend bij Aston Villa, maar is daar nu plots uit de selectie verdwenen. De reden daarvoor ligt voornamelijk op tactisch vlak.

Birmingham Mail ging op zoek naar een verklaring voor het ontbreken van Engels. Die speelde tot en met midden december dertien keer mee als basiskracht bij Aston Villa, dat momenteel zestiende staat in de Premier League. Sinds de kerstperiode valt Engels echter niet meer te bespeuren, zelfs niet op de bank. Op dit moment zou het voormalige jeugdproduct van Club Brugge in het Franse Reims vertoeven, waar hij vorig seizoen aan de slag was.

Volgens het Engelse medium heeft die ommezwaai te maken met een tactische beslissing van manager Dean Smith. Die schakelde rond Nieuwjaar over van een viermansverdediging naar eentje met drie verdedigers en twee hogere vleugels. In dat systeem past Engels blijkbaar minder, oordeelt Smith. Het is nu aan onze landgenoot om zich weer in de ploeg te knokken.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Keert Engels dit seizoen weer terug in de basis bij Villa?

(207 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws