'Ajax bereikt akkoord en gaat Bandé voor 1,5 jaar verhuren'

'Ajax bereikt akkoord en gaat Bandé voor 1,5 jaar verhuren'

22-01-2020 14:11
1

Ajax heeft met het Zwitserse FC Thun een akkoord bereikt over de verhuur van Hassane Bandé. Dat melden Voetbal International en het Algemeen Dagblad. Bandé maakt dit seizoen deel uit van Jong Ajax, maar speelt daar amper. Zijn debuut in de hoofdmacht maakte hij nog niet.

Bandé werd in 2018 door Ajax overgenomen van KV Mechelen. Voor de vleugelaanvaller werd ongeveer acht miljoen euro betaald. Bandé liep echter al snel tegen een zware blessure aan en heeft nog geen moment indruk kunnen maken in Amsterdam. Volgens de Burkinese journalist Ablam Gnamesso wordt Bandé anderhalf jaar verhuurd aan de Zwitserse club. VI meldt daar niets over.

Bandé liep bij Ajax tegen een gebroken kuitbeen en een gescheurde enkelband aan. In totaal stond hij ongeveer anderhalf jaar aan de kant. Bandé speelde dit seizoen voor het Jong Ajax van Mitchell van der Gaag. Daar kwam hij vier keer in actie.

De Burkinees krijgt in Zwitserland de kans om zijn vorm en zelfvertrouwen terug te vinden. Bandé scoorde in het seizoen dat Mechelen degradeerde elf keer in 25 wedstrijden.