Datasysteem een voorbeeld voor Belgische clubs: ‘Club Brugge staat het verst’

Datasysteem een voorbeeld voor Belgische clubs: ‘Club Brugge staat het verst’

Gepubliceerd: woensdag 22 januari 2020 om 13:26wo 22-01-2020 om 13:26

Laatste update: woensdag 22 januari 2020 om 13:39wo 22-01-2020 om 13:39

Er wordt tegenwoordig meer en meer met data en nieuwe transfersystemen gewerkt. Ook Hein Vanhaezebrouck werkte er al mee en geeft zijn mening over het dataverhaal tegenover Het Nieuwsblad.

Volgens Vanhaezebrouck moeten de Belgische clubs er een voorbeeld aan nemen. “Laat dat dataverhaal een voorbeeld zijn, ook voor de Belgische clubs. Een technisch directeur die getipt wordt door een makelaar, dat mág, maar die moeten dan door het systeem worden gecheckt en gescreend.”

“Ik denk dat Club Brugge er het verst in staat”, gaat Vanhaezebrouck verder. “Bij AA Gent hebben we geprobeerd iets op poten te zetten, bij Anderlecht was dat veel moeilijker. Daar werken ze nu samen met ­data-analist Lee Mooney, maar ik zit nog te wachten op zijn eerste verrassende transfer.”

Anderlecht heeft echter andere zoekopdrachten dan City. ”Logisch natuurlijk, want hij moest voordien bij Manchester City op zoek naar spelers van absoluut topniveau. Voor Anderlecht moet hij in een ander register op zoek, en dat vergt tijd.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws