‘Onderzoek voetbalschandaal zo goed als afgerond, behalve voor Bayat’

‘Onderzoek voetbalschandaal zo goed als afgerond, behalve voor Bayat’

Gepubliceerd: woensdag 22 januari 2020 om 11:11wo 22-01-2020 om 11:11

Het onderzoek naar de (ex-)spelers, trainers, bestuursleden, refs en sportjournalisten die spijtoptant Dejan Veljkovic noemde is zo goed als afgerond. Enkel het fraude-onderzoek tegen Mogi Bayat loopt nog tot de zomer.

Het Laatste Nieuws meldt dat de voorbije maanden tientallen bekende koppen uit de voetbalwereld werden uitgenodigd voor verhoor. ‘Veljkovic (49) is onlangs een zoveelste keer verhoord door de speurders. Het zou één van zijn laatste ondervragingen zijn geweest. Zoals bekend treedt Veljkovic op als spijtoptant voor het gerecht’, klinkt het.

Herman Van Holsbeeck, Peter Maes en Ivan Leko zijn enkele bekende namen, maar het onderzoeken is nu zo goed als afgerond. Dat laat Eric Bisschop, chef van de sectie georganiseerde criminaliteit en coördinator sportfraude bij het federaal parket, weten. Tegen eind volgende week zou het federaal parket zijn besluit op tafel leggen.

Dan moeten ze beslissen of ze de betrokkenen buiten vervolging willen stellen of voor de rechtbank willen slepen. De raadkamer zal de uiteindelijke beslissing daarover nemen. Enkel Mogi Bayat zal nog even moeten wachten. “De deadline voor dat onderzoek ligt op eind juni dit jaar”, zegt Bisschop die de deadlines probeert te halen.

“We doen er alles aan, maar wij zijn geen tomatenkwekers. Als die tomaten planten in hun serre, weten ze min of meer wanneer die rood zullen worden. Bij een politioneel onderzoek als Operatie Zero komt veel kijken. Iedereen weet dat er in dit onderzoek uitlopers zijn tot ver in het buitenland. Op dat vlak kan je enkel hopen dat iedereen vlot meewerkt en dat blijft doen.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Altijd als EERSTE op de hoogte van: Voetbalnieuws Transfernieuws Voetbalvideo's Volg @voetbalprimeurbelgie!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws