‘Kompany zit niet stil en gaat nu ook zetelen in wereldwijde spelersvakbond’

‘Kompany zit niet stil en gaat nu ook zetelen in wereldwijde spelersvakbond’

Gepubliceerd: woensdag 22 januari 2020 om 10:22wo 22-01-2020 om 10:22

Vincent Kompany neemt veel hooi op zijn vork. De speler/manager van RSC Anderlecht gaat volgens Het Laatste Nieuws nu ook zetelen in de spelersraad van de FIFPro, de wereldwijde spelersvakbond voor profvoetballers.

Kompany zal samen met andere topvoetballers zetelen in de Global Player Council (GPC). ‘Dat is een nieuw opgerichte spelersraad binnen ‘FIFPro’, de wereldwijde vakbond voor professionele voetballers. FIFPro bestaat uit 63 nationale voetbalbonden en vertegenwoordigen wereldwijd ongeveer 65.000 profvoetballers’, klinkt het.

Vorige zomer kwam Kompany voor het eerst samen met het nieuwe panel. Ook Giorgio Chiellini (Juventus), Eiji Kawashima (Strasbourg, ex-Lierse en Standard), Neven Subotic (Union Berlin) en Rui Patricio (Wolves) maakten toen twee dagen tijd vrij om in het Zuid-Franse Eze hun visie te geven over enkele thema’s in het wereldvoetbal.

De rechten van spelers, het anti-racismebeleid, de overvolle kalenders en de gezondheidszorg zijn enkele agendapunten van de GPC. Volgende week komt de spelersraad voor een tweede keer samen. Dit keer zal Kompany niet moeten reizen want de vergaderging gaat door in Brussel. Het ziet er naar uit dat Kompany echter niet van plan is stil te zitten.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kan jij de 10 voetballers vinden? TAG ook een maat die dit zeker niet gaat weten!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Een goed initiatief van Kompany?

(104 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws