‘Kompany zit niet stil en gaat nu ook zetelen in wereldwijde spelersvakbond’

‘Kompany zit niet stil en gaat nu ook zetelen in wereldwijde spelersvakbond’

22-01-2020 10:22
6

Vincent Kompany neemt veel hooi op zijn vork. De speler/manager van RSC Anderlecht gaat volgens Het Laatste Nieuws nu ook zetelen in de spelersraad van de FIFPro, de wereldwijde spelersvakbond voor profvoetballers.

Kompany zal samen met andere topvoetballers zetelen in de Global Player Council (GPC). ‘Dat is een nieuw opgerichte spelersraad binnen ‘FIFPro’, de wereldwijde vakbond voor professionele voetballers. FIFPro bestaat uit 63 nationale voetbalbonden en vertegenwoordigen wereldwijd ongeveer 65.000 profvoetballers’, klinkt het.

Vorige zomer kwam Kompany voor het eerst samen met het nieuwe panel. Ook Giorgio Chiellini (Juventus), Eiji Kawashima (Strasbourg, ex-Lierse en Standard), Neven Subotic (Union Berlin) en Rui Patricio (Wolves) maakten toen twee dagen tijd vrij om in het Zuid-Franse Eze hun visie te geven over enkele thema’s in het wereldvoetbal.

De rechten van spelers, het anti-racismebeleid, de overvolle kalenders en de gezondheidszorg zijn enkele agendapunten van de GPC. Volgende week komt de spelersraad voor een tweede keer samen. Dit keer zal Kompany niet moeten reizen want de vergaderging gaat door in Brussel. Het ziet er naar uit dat Kompany echter niet van plan is stil te zitten.