'Spelerskern Bayern laat naam van Costa vallen, Coutinho-optie niet gelicht'

'Spelerskern Bayern laat naam van Costa vallen, Coutinho-optie niet gelicht'

22-01-2020 09:30
1

De selectie van Bayern München lijkt aan de vooravond van enkele mutaties te staan. Volgens BILD hebben de belangrijke spelers van Der Rekordmeister zich sterk gemaakt voor een terugkeer van Douglas Costa, terwijl Philippe Coutinho vermoedelijk aan zijn laatste maanden in Zuid-Duitse dienst bezig is.

Volgens BILD heeft trainer Hans-Dieter Flick tijdens de winterstop om de tafel gezeten met kernspelers Manuel Neuer, David Alaba, Joshua Kimmich, Thomas Müller en Robert Lewandowski om te praten over de invulling van de selectie. Daarbij zou de naam van Douglas Costa zijn gevallen: de Braziliaanse snelheidsduivel speelde tussen 2015 en 2017 voor Bayern, verhuisde vervolgens naar Juventus en is dit seizoen – mede door blessureleed geen vaste waarde – in Turijn.

Der Rekordmeister heeft juist op de vleugels versterking nodig, aangezien Kingsley Coman voor langere tijd uit de roulatie is en ook Serge Gnabry regelmatig met fysieke ongemakken kampt. Douglas Costa staat welwillend tegenover een – al dan niet tijdelijk – vertrek bij Juventus en een huurdeal met Bayern is een mogelijkheid, aldus BILD.

Mocht de vleugelaanvaller deze winter overkomen, dan kan hij nog maximaal een half jaar samenspelen met Philippe Coutinho. De spelmaker lijkt aan zijn laatste maanden bij Bayern bezig: hij wordt momenteel gehuurd van FC Barcelona, maar Der Rekordmeister lijkt niet tevreden te zijn over diens bijdragen tijdens het afgelopen half jaar. De koopoptie in het huurcontract van Coutinho zal dus waarschijnlijk niet gelicht worden.