Chelsea geeft voorsprong twee keer weg tegen tien man Arsenal in heerlijke derby

21-01-2020 23:31

Chelsea en Arsenal zijn dinsdagavond niet verder gekomen dan een spectaculair gelijkspel. Op Stamford Bridge hield Arsenal knap stand in de derby tegen de stadsgenoot nadat het lange tijd met een man minder speelde door een rode kaart van David Luiz.

De Braziliaanse verdediger trok in de 26ste minuut aan de noodrem en pakte zo een snelle rode kaart en bezorgde Chelsea vanaf elf meter een uitgelezen kans om de score te openen. Jorginho benutte dat buitenkansje en zette de thuisploeg op voorsprong.

Ondanks de vroege rode kaart wist Arsenal zich met een man minder terug te knokken in de wedstrijd. Gabriel Martinelli zorgde ervoor dat The Gunners op gelijke hoogte kwamen en de ploeg van Mikel Arteta sleepte vervolgens een punt over de streep.

Maar daar moesten de bezoekers wel uiterst diep voor gaan. In 84ste minuut leek César Azpilicueta de wedstrijd namelijk in het voordeel van Chelsea te beslissen. Drie minuten later kwam Arsenal echter opnieuw langszij dankzij een treffer van Hector Bellerin: 2-2.

Na het gelijkspel op Stamford Bridge blijft Chelsea de nummer vier van de Premier League, terwijl Arsenal zichzelf terugvindt op de tiende plaats op de ranglijst.