City maakt laat het verschil dankzij De Bruyne, verschil met Liverpool 13 punten

21-01-2020 22:27

Manchester City hangt nog altijd een klein beetje in de Engelse titelrace dankij Kevin De Bruyne en invaller Sergio Agüero. The Citizens wonnen op bezoek bij het verrassende Sheffield United nipt met 0-1 en verkleinen de achterstand op koploper Liverpool naar dertien punten.

Ondanks het feit dat de wedstrijd lang doelpuntloos bleef, viel er genoeg te beleven in Sheffield. In de eerste helft miste Gabriel Jesus een strafschop namens City en moest verdediger Laporte een spijkerharde tackle incasseren, die dader Muhamed Besic slechts geel opleverde. Na rust nam de druk van City toe en kon een goal niet uitblijven.

Uiteindelijk was Sergio Agüero de gevierde man. De Argentijn schatte een heerlijke bal van Kevin de Bruyne op waarde en besliste het duel. City kijkt wel nog altijd tegen een achterstand van dertien punten op koploper Liverpool aan en heft ook nog eens twee wedstrijden meer gespeeld.

Everton stevende, mede door de eerste officiële goal van Moise Kean, lang op een 2-0 overwinning op Newcastle United af, maar een krankzinnige slotfase bepaalde alsnog anders. De Italiaanse spits hikte al lang tegen een doelpunt aan en was tegen The Magpies dan eindelijk trefzeker. Dominic Calvert-Lewin verdubbelde in de tweede helft de marge, maar goals van Florian Lejeune in de vierde en Isaac Hayden in de vijfde minuut van de blessuretijd bezorgden Newcastle toch nog een punt.