Pletinckx is een uithangbord voor Zulte Waregem: “Ik gedraag me ook zo”

Pletinckx is een uithangbord voor Zulte Waregem: “Ik gedraag me ook zo”

21-01-2020 22:31 Laatste update: 22:31

Ewoud Pletinckx is hét uithangbord van Zulte Waregem. De verdediger komt uit de jeugdopleiding van Essevee en heeft zich opgewerkt tot een basisplaats in de A-kern.

"Ik voetbal hier sinds de U14 (na passages bij Geraardsbergen, Zottegem en Wetteren, red.), zat op internaat vanaf mijn tweede seizoen en volgde het scholenproject waardoor ik drie keer per week overdag individueel kon trainen. Allemaal zaken die me als voetballer én als mens - ik werd snel zelfstandig door zo vroeg op internaat te gaan - erg geholpen hebben”, vertelt Pletinckx aan Sport/Voetbalmagazine.

"Ik voel ook hoe trots ze zijn, op 'ónze Ewoud'”, gaat de verdediger verder. “Thomas Schepens, de beloftetrainer, toonde in een peptalk voor de match zelfs al eens mijn foto: 'Ewoud heeft het geschopt tot de eerste ploeg, neem hem als voorbeeld.' Ik probeer me ook zo te gedragen, ook naast het veld. Al verschillende keren heb ik tijdens voorstellingen van onze jeugdprojecten aan potentiële nieuwe spelertjes een interview gegeven over mijn ervaringen.”

Pletinckx maakt altijd tijd voor de jeugd. “En als ik jeugdspelers tegenkom, zal ik altijd tijd maken voor een high five, een babbeltje. Omdat ik besef dat ikzelf - niet eens zo lang geleden - ook zo opkeek naar de 'sterren' van de A-kern. Ik geniet ervan als ik die jongetjes zie glunderen."