KV Kortrijk wil beker winnen: “Daarmee kunnen we ons jaar redden”

KV Kortrijk wil beker winnen: “Daarmee kunnen we ons jaar redden”

Gepubliceerd: dinsdag 21 januari 2020 om 21:27di 21-01-2020 om 21:27

KV Kortrijk neemt het in de halve finale van de Croky Cup op tegen Royal Antwerp Football Club. De Kerels willen de beker winnen om het seizoen toch nog glans te geven.

“Daarmee kunnen we ons jaar redden”, begint coach Yves Vanderhaeghe tegenover Het Nieuwsblad. “Dus zal ik vergevingsgezind zijn en de match van zaterdag vergeten. De motivatie moet er zijn om op Antwerp een goede prestatie te leveren, zodat we na de heenmatch nog in de running zijn.”

In de competitie wilt het maar niet lopen. “We staan heel dicht bij iets wat elke Kortrijkzaan wil verwezenlijken. We gaan door de competitie met vallen en opstaan. Het is het moment om in de beker opnieuw op te staan om onze fans iets cadeau te doen.”

KV Kortrijk staat voor de tweede keer op drie jaar tijd in de halve finale van de beker. “We zijn een bekerploeg. We speelden ook al de finale onder Hein. Het leeft enorm. Als we op verplaatsing spelen in de cup, zijn er altijd meer mensen die ons aanmoedigen dan in de competitie. Ondanks dat we de finale in 2012 verloren, zijn de fans dat niet vergeten.”

“Het is een echte feestdag waarin iedereen in rood en wit kleurt en hoopt op bekerwinst. We mogen nog dromen, maar laat me nog niet té veel hopen, want ik had gedacht dat we op STVV meer zouden doen. De bekerfinale zou zeker welkom zijn als je ziet wat we dit jaar slechts brachten”, aldus Vanderhaeghe.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws